Aku Suka Oyen

Gambar OYEN Edisi Kantoi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua rakan yang sudi melepak disini. Hari ini saya nak menceritakan satu kisah misteri yang tidak pernah diceritakan oleh sesiapa dan saya kan mendedahkan kisah ini. Mohon kepada sesiapa yang ada sakit jantung, darah tinggi atau chikukunya ke mohon turut baca cerita seram nie. Mohon jangan close tab blog nie yea baca sampai habis. Cerita akan dimulakan..jeng..jeng..jeng

Oyen adalah seekor kucing yang penakut didalam keluarganya. Oyen sering berada di rumah dan jarang keluar kemana akibat terlampau takut. Nak dijadikan cerita pada suatu hari tak ingat hari atau jam bila dia keluar ke hujung jalan kampung aku untuk mencari mangsa kesempitannya iaitu Kak Tie. Korang tahu tak siapa tu Kak Tie..haha..Kak Tie tu sebenarnye TIKUS..mesti korang ingat Oyen nak g mengalak kan ?..haha..lepas itu, tiba-tiba ade sebuah kereta lalu berhampirannya..apa lagi cabut lari la Oyen tu balik rumah..haha..Seram tak ? seram tak ? macam tak masuk akal je cerita aku nie..ok-ok teruskan membaca taw.

Kesimpulan cerita nie, Dasar Penakut ade dalam Jiwa Oyen..orang datang rumah aku je dia lari lintang pukang sembunyi sebab ape sebab takut la memang dia macam tu nama ja kucing Jantan tapi Penakut..hihihi. Satu lagi Oyen nie xpernah lagi mengalak dengan kucing betina tiptop di kampung aku sebab ape sebab penakut la..memang penakut betul Oyen nie..Kerana itu la aku kata cerita nie Seram..hahaha..berapa banyak penakut la..

Tapi walaupun Oyen penakut dialah satu-satunya kucing kesayangan aku..rupa , kaler seperti mendiang Mamanya iaitu Merah..Korang nak tahu ape Oyen tengah buat sekarang nie ? dia tengah tido..hehe..Sayang Oren ketat-ketat. Maaf kawan-kawan aku memang penggila Kucing. Ok cukuplah dulu cerita aku yang serba penakut nie..tulis banyak nanti orang tak faham pulak kan dah la ayat pon mereng-mereng je..Sekian

Terima Kasih Korang

Komen..Komen..Komen..
Share on Google Plus

About Mohd Zuhairy

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 ulasan :

  1. hahha...shaz x suka kucing./takut

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..takot yer..sy suka bagi kucing kt org penakut nie..seronok bila tengok muka org penakut..hihi..Jangan Penakut ngn kucing sebab kucing sebaik-baik haiwan yang ade kt dunia nie :D

      Padam
  2. wahhh. serammnya.. =_+"
    hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha..tulah :P..Seram xde beza dgn penakut :D..thank sudi komen n baca story mereng nie :D

      Padam
  3. Balasan
    1. hehe..Comeykan OYEN tu :D..dia baik :)

      Padam
  4. cek geli ngan kucing ... xsuka

    BalasPadam

TERIMA KASIH KERANA MENGUNJUNGI BLOG MZONLINE MEMBUATKAN HIDUP ANDA SENTIASA PERCUMA. TINGGALKAN KOMEN JIKA ANDA TIDAK BERPUAS HATI DENGAN BLOG MZONLINE INI ATAU ADA KESILAPAN YANG TIDAK DIINGINI SERTA LIKE DAN FOLLOW SAYA OKEY ^_^